top of page

Reanimatietrainingen

Reanimeren kun je leren!

Bij een goede reanimatie met AED is de kans op overleven van het slachtoffer aanmerkelijk hoger. Reanimatiecursussen zijn gericht op het aanleren van de vaardigheden die noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de reanimatie te verbeteren. 

De trainingen die ik verzorg zijn:

  • BLS hulpverlener met AED

BLS staat voor Basic Life Support. Dit is de basis reanimatiecursus voor volwassenen. U leert reanimatievaardigheden en, net zo belangrijk, het herkennen van de omstandigheden waarin u moet reanimeren.

  • PBLS hulpverlener met AED

PBLS staat voor Peadiatric Basic Life Support en is een reanimatiecursus die specifiek gericht is op kinderen. Ook kinderen kunnen getroffen worden door een plotselinge circulatiestoornis. Iedereen die een gewone reanimatiecursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen.

 

Maar als zo'n zeldzame situatie zich voordoet, is het te begrijpen dat ouders, grootouders en/of mensen die in hun werk vaak met kinderen te maken hebben, goed voorbereid willen zijn.

 

U leert dat een kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene, dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.

bottom of page